Biserica

Șerban VodĂ

Pelerinaj in ISRAEL SI IORDANIA de BOBOTEAZĂ, 11 – 19 IANUARIE 2016


Ziua I, luni, 11 ianuarie: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 04:00, cursa Tarom RO 155. Decolare ora 06:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 08:35. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină hotel în
Nazareth/Tiberias.

Ziua II, marți, 12 ianuarie: Mic dejun. Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti). Biserica Sf. Petru. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum. Ora 16:00 – Deplasare la Ben She”an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină în Amman hotel de 3*. 

Ziua III, miercuri, 13 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale
a Nabateenilor . Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni
ale lumi antice si modern  (incaltaminte comoda ptr mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra si trecând peste Valea lui Moise, revenim la Aman. Tur panoramic al orasului Amman. Cazare şi cină în Amman hotel de 3*. 

Ziua IV, joi, 14 ianuarie: Mic dejun.  Mabada-orasul mozaicurilor pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf.Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim. Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a vazut Pamântul Fagaduintei. Deplasare spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului Domnului nostrum Iisus Hristos, apoi ne îndreptam spre granita si vom trece în Israel în dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume. Oprire la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua  V, vineri, 15 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii
Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua VI, sambătă, 16 ianuarie: Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui.  Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua VII, duminică, 17 ianuarie:  Mic dejun. Deplasare spre Ierihon – Participare la Sf. Liturghie la Aşezământul Românesc de la Ierihon. Privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Ziua VIII, luni, 18 ianuarie:  Mic dejun. Deplasare la Râul Iordan, participare la SARBATOAREA BOBOTEZEI, Sf. Liturghie oficiată de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim.  Cazare şi cină hotel in Bethleem.

Ziua IX: marți, 19 ianuarie: Mic dejun. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Sosire la aeroport ora 21:30. Decolare ora 23.30. Sosire Bucuresti 02.15, cursa TAROM RO154

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti,
8 nopti cazare hoteluri 3*-4 * clasificare locala
masă in regim demipensiune (- bufet
intâmpinare si transfer aeroport – hotel – aeroport;
transport local –  autocar cu aer conditionat conform programului
taxe de aeroport
taxe de viza;
intrari la obiective
asigurare de sănătate – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani
(inclusiv), este asigurare de tip STANDARD  si este  incheiata la Societatea
de Asigurare CITY INSURANCE.
     *  Asigurarea de sanatate se poate incheia  DOAR pentru persoanele care pot
dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in ROMANIA
    ** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE
POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE.
preot insotitor         
ghid local vorbitor de limba romana/engleza in Iordania        

SERVICII NEINCLUSE:
Tips ( bacsis ) pentru soferi,ghid local,personal hotelier,transferuri microbuz 40 Euro.

ACTE NECESARE: 
paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 NOTĂ
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontiera.
Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)  

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure. Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.

ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).